Tijdens de voorrondes van het Solistenfestival waren 26 optredens te zien. (Foto Artex)
Tijdens de voorrondes van het Solistenfestival waren 26 optredens te zien. (Foto Artex) Foto: Pip Barnard

Zaalvoetballers zetten

zegereeks nog voort

In de jacht op de tweede-periodetitel heeft het zaalvoetbalteam van Texel'94 een eenvoudige overwinning behaald op BZV 2 uit Blokker. 

Waar elk puntverlies voor de Texelaars fataal kan zijn in de strijd voor promotie naar de hoofdklasse, had de tegenstander elk puntje nodig om directe degradatie te ontlopen. Vorige week versloeg Texel'94 directe concurrent Zeemacht 2 met veel pijn en moeite in een thuiswedstrijd. Tekenend voor dat duel was dat de wilskracht van Texel'94 uiteindelijk de punten op het eiland hield, want na een ruststand van 0-1 schoot Jordi Uriot met twee doelpunten Texel alsnog naar de zege. In vergelijking met dat duel kon Texel'94 vrijdag de rentree vieren van Lesley Koning, een belangrijke schakel in het team, dat hopelijk binnenkort ook weer een beroep kan doen op goalgetter Pieter Jan Eelman. Zijn vervanger in de spitspositie, Ruben Duinker, schoot Texel al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waarna Jesper Arkenbout de score verdubbelde zodat Texel al snel in een geriefelijke positie verkeerde. De thuisclub uit Blokker had niets in te brengen tegen het goede spel van Texel'94 en kon pas iets terugdoen nadat Duinker de stand na een kwartier op 0-3 had gebracht en een misverstand zorgde voor kleine hoop bij BZV. Vlak voor de wissel werd die hoop teniet gedaan nadat diezelfde Duinker de marge weer op drie bracht. In de tweede helft moest BZV het conditioneel afleggen tegen het fitte Texel'94. In een hoog tempo werd ook de score opgevoerd en binnen tien minuten brachten achtereenvolgens Pim de Lugt, Ruben Duinker en Jordi Uriot de stand op 1-7. Texel hield het tempo onveranderd hoog en liet de tegenstander alle hoeken van het veld zien en creƫerde kans op kans. Lesley Koning was de volgende die de trekker overhaalde alvorens de thuisclub weer eens van zich deed spreken. Doelman Ali Smit was kansloos op de prachtige vrije trap in de kruising: 2-8. Met nog een kleine tien minuten op de klok ging Texel op jacht naar de dubbele cijfers en dankzij drie treffers van Ruben Duinker werd de eindstand 2-11.

Met dit resultaat blijft Texel'94 op de derde plaats staan en heeft het alles in eigen hand voor de tweede periode, om promotie af te dwingen. Vandaag ontvangt Texel'94 in eigen huis ZVV Volendam, een lastige tegenstander waar in de uitwedstrijd met 4-3 van werd verloren. De wedstrijd in sporthal Ons Genoegen begint om 19.20 uur.

Solistenfestival

De jury van het Solistenfestival heeft de moeilijke taak volbracht om uit de 26 deelnemers tien finalisten te kiezen, die het in de finale tegen elkaar zullen opnemen. De finalisten zijn Jelmer Bot (gitaar), Esmee Pieters (zang), Vera Duinker (piano), Sterre Veldhuis (zang), Marije Buijs (piano), Laurine Folkerts (altviool), Jonna van den Wijngaard (zang), Lars Tielemans (elektrische gitaar), Hielke van Breukelen (kerkorgel), Martine de Ruijter (zang en piano). De finale vindt plaats op vrijdag 22 maart in Klif 12.