Chris Ellen, Valerie Jongeneel en Peter Koorn van Werken. (Foto Gerard Timmerman)
Chris Ellen, Valerie Jongeneel en Peter Koorn van Werken. (Foto Gerard Timmerman) Foto: Gerard Timmerman

Ondernemers bundelen krachten  

Het vorig jaar opgerichte Jonge Ondernemers Netwerk Texel (JONT) levert behalve lovende reacties ook tastbare resultaten op. Werken op een Eiland, een samenwerking tussen Valerie Jongeneel, Chris Ellen en Peter Koorn, is een direct gevolg van de bijeenkomsten van JONT.

'Werken op een eiland' is een digitaal platform waar werkzoekenden en werkgevers bij elkaar worden gebracht. Bedrijven kunnen er hun vacatures op plaatsen en mensen die een baan zoeken hun CV's uploaden en werkgevers benaderen. Voor de werkzoekenden is het gratis, ondernemers betalen een vergoeding.

Jongeneel: 'Ik heb zeseneenhalf jaar de Texelse vestiging van uitzendbureau Start People gerund en bemiddelde tussen bedrijven en werkzoekenden. We waren hofleverancier van de horeca en de gemeente. Ik merk dat er nog steeds vraag bij bedrijven is naar een betaalbare manier voor het aantrekken van geclassificeerd personeel. Ik liep met het idee voor dit digitale platform rond en ben op Peter en Chris afgestapt.' Koorn: 'We spreken elkaar elke maand en wisselen ideeën uit. Als je iemand met dezelfde ideeën treft, dan kun je elkaar aanvullen.' Ellen: 'Doordat je andere jonge ondernemers leert kennen, krijg je een idee van andermans kennis en vaardigheden. Als je een probleem hebt waarvoor je een partner nodig hebt, dan kan het best zijn dat je die vindt binnen JONT.' Jongeneel: 'We zijn jonge ondernemers en beschikken niet over grote budgetten. Ieder brengt ieder zijn of haar kennis in. Ik vanuit mijn expertise, Chris en Peter hun vaardigheden op het gebied van communicatie.'

Op de website willen ze ook laten zien hoe mooi het is om op een eiland te werken. 'Ook oud-Texelaars vinden er wellicht de baan die hen de mogelijkheid biedt terug te keren.' Het wordt een platform voor allerlei bedrijfstakken, van laag- tot hoog opgeleid personeel en van seizoens- tot jaarrondbanen. Dankzij een samenwerking met derden verzorgt het bedrijf ook de personeelsadministratie. Door bundeling van krachten en budgetten willen ze via landelijke platforms de aandacht op hun site vestigen. Texel is een pilot, daarna wordt het uitgerold over de andere waddeneilanden. Ze presenteren zich op de Horecabeurs op dinsdag 19 maart, vacatures kunnen al worden gemeld.