wat ik zeggen wou

Parkeervignet

De familie Poppe-Koorn heeft problemen met het verwijderen van het parkeervignet. Eerst even verwarmen met de haarfohn, daarna is de sticker makkelijk te verwijderen met een plamuurmes. Tenslotte de lijmresten verwijderen met nagellakremover. Succes ermee

mevrouw Harte,

Heerhugowaard.

Bomenkap

Naar aanleiding van het berichtje dat er hier en daar zomaar gekapt wordt, heb ik een paar foto's gemaakt bij het Skillepaadje. Daar stonden een paar weken geleden nog bomen en nu niet meer. Gewoon schande dat ze zijn gekapt, vind ik. Van mij mag - zoals er al werd geopperd - de kapvergunning weer van stal gehaald worden, echt wel! Ik vraag me af of dit soms werk is van de goudendriehoekclub die tegenover deze boompjes een picknicktafel heeft gezet. Waren ze soms bang dat deze boompjes het uitzicht ontnamen voor wie er aan tafel gaat? In ieder geval is dit geen gezicht, vind ik. Maar ja, wie ben ik?

Teun Eelman,

Oosterend.

Bezuinigen

Hier een paar tips om te bezuinigen: Wie denkt als er geen tandpasta meer uit de tube komt, omdat deze leeg is, heeft het mis. Knip de tube maar eens aan de onderkant open en je zult zien dat je nog wel een klein weekje of langer kunt poetsen. Dit geldt natuurlijk ook voor de tubes dag-en nachtcrème, oogcrème, BBB-crème en om uitdrogen te voorkomen zet je er gewoon een knijper op. Ben je je kleren zat? Organiseer een kledingruilavondje met je vriendinnen... dat kan heel gezellig zijn (je moet alleen wel dezelfde maat hebben). Uit eten met vrienden? Ga af en toe lekker thuis voor elkaar koken en doe dit om beurten. Of samen kan natuurlijk ook (sorry, horeca). Heb je allemaal beetjes verse groente over, maar weet je niet wat je ermee moet? Maak er een heerlijke (Hollandse) minestrone van, je kunt er echt alles ingooien, zelfs de fijngesneden broccoli en bloemkoolstronken (deze tip heb ik van Herman den Blijker) en geloof me, het smaakt heerlijk. Oh ja, en dan heb je die flessen met braadboter. Als die leeg lijken, zet of leg hem dan eens in heet water, dan komt er nog best wel aardig wat uit.

Dit zijn besparingen die niet alleen goed zijn voor de portemonee, maar ook onze aardbol wordt hierdoor minder belast.

Petra van der Knaap,

Den Burg.

Bezuinigingen

Als we op Texel eens een mooie site maken waarin iedereen kan melden wanneer hij naar de overkant gaat en plek over heeft in zijn auto; heenreis en terugreis en via welke route, dan denk ik dat er heel veel mensen graag een dagje mee willen. Is toch te gek als we allemaal met 1 of 2 personen in een auto gaan zitten?

Leny Kikkert,

Den Burg.

Ook een tip?

Heeft u ook een goede tip over omgaan met de crisis? Deel uw ideeën via redactie@texelsecourant.nl en laat anderen zien hoe ze met minder geld toe kunnen.