Infoavond seks in jeugdhonk

Stichting Young 4 Ever, het jeugd- en jongerenwerk van Texel, is vanavond (vrijdag 8 maart) met de voorlichtingsbijeenkomst 'seks enzo' te gast in De Cocksdorp. De bijeenkomst wordt gehouden in het jeugdhonk aan de zijkant van het Eierlandsche Huis. De avond is voor tieners en jongeren vanaf 12 jaar en start om 19.30 uur. Deelname is gratis.

Kledingbeurs

In dorpshuis De Hof in De Koog wordt zaterdag 23 maart voor de derde maal de kledingbeurs 'Krijg de Kleere' gehouden. Texelaars kunnen er met gesloten portemonnee kleding en schoenen ruilen. Bij binnenkomst krijgen bezoekers tegoedbonnen voor het aantal door hen ingebracht spullen en even zoveel artikelen mogen ze daarna uitzoeken en meenemen. De beurs wordt gehouden van 13.30 tot 16.00 uur. De organisatoren vragen één euro entree om de zaalhuur te bekostigen.

Lionsveiling

Bij Hotel De Pelikaan aan de Pelikaanweg nabij De Koog worden zaterdag 9 maart van 13.00 tot 17.00 kavels ingenomen voor de Lionsveiling die zaterdag 16 maart wordt gehouden.

Daar worden kunst, antiek, curiosa en aandelen TESO en De Krim verkocht voor het goede doel. Volgens de Lions zou het mooi zijn als er op het gebied van curiosa nog wat bijzondere stukken naar voren komen. 'Dan moet je denken aan spullen die je eigenlijk nergens anders kunt krijgen', aldus veilingmeester Benno Bakker. 'Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een antieke, uit de Waddenzee opgedoken fles of een honderd jaar oude fiets tussen de kavels. Dat zijn stukken die je niet echt nodig hebt, maar die je misschien toch wel graag wilt hebben als je ziet dat je eraan kunt komen.'

Open koffie

In Stayokay aan de Haffelderweg in Den Burg wordt woensdag 13 maart van 10.00 tot 11.00 uur een 'open coffee' gehouden. Spreker is Paul van Montfoort die in 2004 tot commercieel manager van het jaar werd uitgeroepen. Hij gaat in op de crisis en de opkomst van verkoop via internet. 'De geschiedenis leert dat na elke crisis een nieuwe wereld ontstaat. Deze onstuitbare verandering creëert enorme kansen die om een andere verkoop- en marketingstrategie vraagt.'