Omgevingsalert informatiebron

Een seintje via je mobiele telefoon als iemand uit de buurt een vergunning aanvraagt bij de gemeente. Aldus de werking van de App 'Omgevingsalert'. D66 vindt het een nuttige ontwikkeling. De partij vraag het college of Texel zich gaat aansluiten bij dit initiatief.

Een buurman die een uitbouw gaat bouwen die zon ontneemt, de komst van schuttingen of nieuwe bedrijven en of er andere dingen staan te gebeuren die aan een vergunning gebonden zijn.

De App die dit soort kennis doorgeeft won de Nationale App-prijs, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Dat wil met het uitreiken van de prijs het hergebruik van overheidsdata bevorderen.

De App 'OmgevingsAlert' attendeert de gebruiker op vergunningaanvragen in de buurt. Het is, zo stelde de jury, het beste voorbeeld van hergebruik van overheidsdata en is als app gemakkelijk uit te breiden met meer functionaliteiten. Meer informatie is te vinden via de link: http://www.omgevingsalert.nl/. Van de deelnemende gemeente wordt een 'beperkte bijdrage' gevraagd.

D66 vindt dit een nuttige ontwikkeling en vraagt of het college overweegt zich aan te sluiten bij het initiatief.