Spelmoment uit de wedstrijd SVO - Bergen. (Foto Kirsten van den Boomgaard)
Spelmoment uit de wedstrijd SVO - Bergen. (Foto Kirsten van den Boomgaard) Foto: Kirsten van den Boomgaard

Koppelenduro mountainbikers

Wielersport Texel houdt zondag 24 maart op het parcours aan de Biesbosweg een koppelenduro voor mountainbikers. Hierbij gaat het om de prestatie als duo.

De MTB Enduro is een twee uur durende uithoudingsproef, die wordt gereden over een lang en uitdagend parcours. Door het succes van de koppeltijdrit en om de enduro aantrekkelijker te maken is besloten uitsluitend duo's te laten starten.

Elk duo rijdt om beurten op het parcours, in de wisselzone kunnen ze elkaar aflossen door de transponder door te geven aan de 'buddy'. Wisselen mag zo vaak als gewenst, maar minimaal één keer. Behalve conditie vergt het ook tactisch inzicht. Bij de wisselzone komt een tent te staan, waarin het gezellig en goed toeven is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Deelname is vanaf 12 jaar mogelijk, alleen voor leden van Wielersport Texel en bovendien gratis. Opgave via wedstrijdcommissie@wstexel.nl. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

De wedstrijdcommissie is nog op zoek naar tijdwaarnemers. Wie affiniteit heeft met computers en wielrennen en het leuk vindt om te helpen, kan een mailtje sturen naar wedstrijdcommissie@wstexel.nl.