Joren Bakker scoort 1 - 0 voor Texel'94. (Foto Willem Sangers)
Joren Bakker scoort 1 - 0 voor Texel'94. (Foto Willem Sangers) Foto: Willem Sangers

Royale winst Texel '94 op DWOW

Texel'94 boekte zondagmiddag een dikke 5-0 overwinning op DWOW. De eerste goal liet een klein half uur op zich wachten, maar nadat Joren Bakker de score had geopend, was er geen houden meer aan.

Na de zege op de ploeg uit Wieringerwerf staat de formatie van Marcel Ris na dertien gespeelde wedstrijden - de helft van de competitie - op een keurige derde plaats onder nummer twee Con Zelo en koploper JVC.

Thuis op eigen veld begon Texel'94 aanvallend tegen de gasten en kreeg vroeg in de wedstrijd na zeven minuten reeds de kans om de score te openen. De kopbal van een van de voorwaartsen was echter te hoog gericht en verdween over de lat.

Een minuut of vijf later richtte Jesper Arkenbout net iets te hoog om de DWOW-keeper het nakijken te geven. Het schot ging rakelings over.

Al snel bleek dat de tegenstander naar het eiland was gekomen voor één puntje, want ze legden vanaf het begin het accent op de verdediging. Voor de Texelse aanvallers was het daarom niet gemakkelijk openingen te creëren. Na ruim een kwartier mikte Joren Bakker na een rush naast het vijandelijke doel.

Texel '94 zette de tegenstander flink onder druk, maar bracht in het vervolg van de wedstrijd te veel kansen om zeep. Hierdoor bleef het spannend. De tegenstander kwam zelden in het Texelse strafschopgebied. Na een klein half uur bracht Joren Bakker de stand op 1-0. De vrije trap van Ralph Slik belandde op de penaltystip en werd tegen de binnenkant van de paal gekopt. Voor de Texelse spits was het een koud kunstje de bal binnen te tikken.

Tien minuten later was het weer raak. Joren Bakker stond op de juiste plaats om de voorzet van Sander de Haan op de juiste manier af te ronden (2-0). Direct na het begin van de tweede helft kregen de eilanders kansen de voorsprong te vergroten. Door onnauwkeurig spel lukte het niet om te scoren. De tegenstander probeerde de aansluitingstreffer te scoren door meer naar voren te voetballen.

Texel '94 deed er een tandje bij. Vervolgens scoorde Lesley Koning in de 63e minuut de derde Texelse goal (3-0). Texel draaide weer op volle toeren. Pim de Lugt zette in de 71e minuut 4-0 op het scorebord. Vier minuten voor het einde scoorde Sander de Haan na een voorzet van rechts 5-0. Een spectaculaire afsluiting van de wedstrijd vormde de sierlijke save van Alexander Smit na een doelpoging van een van de spitsen van DWOW.

Met de overwinning van Texel'94 op DWOW uit Wieringerwerf staat de formatie van Marcel Ris na dertien gespeelde wedstrijden - de helft van de competitie - op een keurige derde plaats onder nummer twee Con Zelo en koploper JVC.

De Texelaars moeten nog uit en thuis tegen Con Zelo en JVC komt nog naar het eiland. Volgende week speelt Texel de uitwedstrijd tegen het fysiek sterke Nieuwe Niedorp.