Gehandicapt ZDH is kansloos

Een door personele problemen geplaagd ZDH heeft zondag een kansloze nederlaag geleden. Op het kunstgras van Duinrand S in Schoorl werd het 4-1 voor de thuisploeg. De Hoornder keeper Daniël Bakker behoedde zijn team voor een grotere nederlaag.

ZDH miste basisspelers Jelmer Bomas, Hidde Struick en Jonas Leenhouts. Routinier Joost van Heerwaarden was opgeroepen om de verdediging te leiden. Recreant Sean van Heerwaarden viel halverwege de tweede helft in. Al snel werd duidelijk dat ZDH een moeilijke middag tegemoet ging. De aanvalsgolven van Duinrand S volgden elkaar in hoog tempo op. Omdat de spitsen van de thuisploeg aanvankelijk niet bij de les waren en keeper Bakker wél, bleven treffers uit. Halverwege de eerste helft werd het na een snelle combinatie toch 1-0 en amper twee minuten later ook 2-0. Pas daarna kwam ZDH af en toe aan voetballen toe en kreeg de ploeg zelfs kansjes. Mike de Bruijn onderschepte een terugspeelbal, maar kon net niet scoren. Ook aanvoerder Remco Boogaard was dicht bij een treffer, terwijl een vrije trap van Daan Wessels een beter lot had verdiend.

Na rust schoof trainer Gerard Boogaard een middenvelder door naar de voorhoede, met de bedoeling de achterhoede van Duinrand S onder druk te zetten. Dat had enig succes, want hoewel de thuisploeg zich nog steeds weinig zorgen hoefde te maken, kreeg keeper Bakker het wel iets rustiger. Na tien minuten kreeg ZDH de genadeslag. Voorstopper Hans Berbée stapte zijn tegenstander op de hakken en hoewel er geen opzet in het spel was, floot de scheidsrechter voor een penalty. Deze werd feilloos benut. Ook in het vervolg bleven de Hoornders hard werken en leverden ze een alleszins acceptabele prestatie. Het was echter Duinrand S dat een kwartier voor tijd 4-0 scoorde. Vijf minuten voor het einde kwam toch de beloning voor ZDH, toen De Bruijn de bal uit een pass van Wessels langs de keeper schoot. Het werd zelfs nog bijna 4-2. De opgestoomde rechtsback Peter Zijm kwam na een mooi een-tweetje in kansrijke positie, maar hij miste het doel. ZDH zakte door dit verlies een plaats op de ranglijst, maar lijkt zich nog geen grote zorgen te hoeven maken over degradatie. Zondag spelen de Hoornders thuis tegen DTS.