Onverdiende nederlaag voor SVO

SVO heeft een onverdiende nederlaag geleden tegen laagvlieger Bergen geleden. De ploeg gaf binnen twee minuten een zeker lijkende voorsprong uit handen, de eindstand werd 1-2.

SVO begon met een selectie van dertien man, met - net als vorige week tegen Velsen - Bart Tuitman en Dave Witte op de bank. Al vanaf het begin werd de tegenstander onder duk gezet, wat een groot overwicht en enkele goede kansen tot gevolg had. Na een half uur gaf Martijn Drijver een voorzet vanaf de rechterkant en kon de ingelopen Dennis Daalder de bal in de loop subtiel achter de doelman van Bergen tikken en daarmee de score openen. Deze voorsprong was verdiend, maar omdat enkele prima kansen daarna niet werden benut, bleef het tot de rust slechts 1-0.

Ook in de tweede helft was SVO de bovenliggende partij, hoewel het spel vaak stil lag in verband met vermeende blessures van spelers van Bergen. Hoewel zij constant bezig waren de tegenstander uit zijn spel te halen en veelvuldig massaal commentaar op de leiding gaven, kwam Bergen bij de eerste en enige aanval in de gehele wedstrijd plots op 1-1. SVO raakte van slag, wat niet beter werd toen amper een minuut later de invaller bij Bergen vanaf de rand van de zestien meter vrij mocht uithalen. Hij deed dit fraai en zorgde voor de onverdiende 1-2. SVO probeerde met man en macht in ieder geval de gelijkmaker te forceren, maar faalde bij de vele kansen in de afwerking en had pech bij dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Zodoende eindigde de wedstrijd in mineur. 'Het is erg teleurstellend om op deze manier te verliezen', merkte de coach na afloop op. 'Je moet bij rust al gewoon met 3-0 voor staan, dan is er niks aan de hand.'

Verlies voor Marels

De jeugd U18 van basketbalvereniging De Marels heeft met 81-59 de uitwedstrijd tegen Zaandam verloren.

Dat Zaandam over een goed team beschikt, bleek wel uit de uitslag van de vorige wedstrijd, 32-102. De Marels koos dan ook voor de zoneverdediging, want zou man-tegen-man compleet worden weggespeeld. Verdedigend ging het goed, het team stond als een huis en er werd weinig ruimte weggegeven. De Marels miste alleen een goede guard, om de verdediging van de tegenstander open te breken. Nu hing er veel van Joost Venneker af, die 35 punten scoorde. De andere spelers kregen gewoon de ruimte niet om te tot scoren te komen. Alleen het laatste kwart werd gewonnen, met 10-11, de rest van de wedstrijd kwam De Marels gewoon tekort.