Gerrit Sman en Caroline Serton rangschikken de kleding voor de mensen die kleding komen halen. (Foto Jeroen van Hattum)
Gerrit Sman en Caroline Serton rangschikken de kleding voor de mensen die kleding komen halen. (Foto Jeroen van Hattum) Foto: Jeroen van Hattum

Veel belangstelling weggeefactie

Circa dertig tot vijfendertig Texelaars hebben afgelopen weekend de weggeefactie van Rabbit Habit aan de Kogerstraat in Den Burg bezocht.

De winkel gaf gratis kleding weg aan mensen die op de voedselbank zijn aangewezen. Het ging om kleding van afgelopen seizoen die uit de collectie gaat en anders voor een habbekrats naar een opkoper zou gaan.

Volgens Caroline Serton van Rabbit Habit was de actie een succes en waren de mensen blij met de geboden kleding. Speciaal voor de gelegenheid hadden de medewerkers de winkel geheel leeggehaald en daarna netjes volgehangen met de kleding die werd weggegeven, zodat de bezoekers niet in dozen en dergelijke hoefden te zoeken. Een van de medewerkers had ook een paar tassen met eigen babykleding beschikbaar gesteld. De overbuurman van pizzeria Venezia kwam tijdens de werkzaamheden spontaan met eten en drinken langs.

Volgens Gerrit Sman van Rabbit Habit is het de bedoeling om de weggeefactie een vervolg te geven. Hij hoopt dat meer winkeliers het voorbeeld volgen. De actie vond voor het eerst plaats.