Tevoko wint ondanks blessures

Hoewel het de nodige moeite kostte een representatief team op de been te krijgen, wist Tevoko vier punten op het eiland te houden, door de thuiswedstrijd tegen MOVE uit Volendam met 3-1 te winnen.

Naast de langdurige geblesseerden, Marco Tuntelder en Ron Broersma, waren ook Patrick Hollenberg en Lennard Wiersinga afwezig en meldde bovendien Eric le Roux zich zaterdagmorgen af. Dit betekende dat er geen enkele middenaanvaller beschikbaar was, waardoor vaste invaller Ewoud Bakker en aanvoerder Ben Kenter de klus op het midden moesten klaren.

Desondanks kwam Tevoko prima uit de startblokken. Geholpen door een goede passing konden spelverdelers Berry Koning en Jitze Beintema (ook al licht geblesseerd) zowel de buitenaanval als de provisorische middenaanval prima bedienen. Het laaggeplaatste MOVE had daarnaast bijzonder veel moeite met het verwerken van de opslag van Tevoko, dat daarmee zonder al te veel problemen de eerste twee sets naar zich toe wist te trekken: 25-16 en 25-18.

Daarna kwam er een kort maar diep verval, waarin bij Tevoko alles fout ging. Deze dip duurde tot de stand van 15-23 in de derde set. MOVE leek de set al binnen te hebben, maar op dat moment begon het weer te lopen. Via 24-24 werd het eind nog spannend met setpoints over en weer. Uiteindelijk trok MOVE met 28-30 aan het langste eind. De opleving duurde echter niet lang en hoewel Tevoko niet meer het niveau van de eerste twee sets haalde, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Uiteindelijk wist Bakker met een killblok het laatste punt op het scorebord te krijgen; 25-17.

Uitslagen overige teams: Relay MC1–Tevoko MC1 0-4; Tevoko MC2–Tevoko MC3 4-0; Tevoko D4–VVA D1 1-3; Alvoco D4–Tevoko D2 0-4; Alvoco D5–Tevoko D3 0-4.

Piet Schuijl wint

maandbeker golf

Met 38 stablefordpunten heeft Piet Schuijl zondag de wedstrijd om de maandbeker van de golfclub gewonnen.

Ook Leo Saal en Kevin van Zuilekom hadden 38 punten, maar zij hadden op de tweede negen holes minder gescoord, waardoor ze op een gedeelde tweede plaats eindigden. Martin Siebbeles won in de tweede categorie, voor Martin Land en Joel Ben Shachar. De derde categorie was een prooi voor Floris Jan Zwaag, die Piet Harman en Marcel Wernand voor bleef. De longest drives werden geslagen door Kevin van Zuilekom en Maeike van der Schaaf, die ook de neary sloeg. De neary bij de heren werd geslagen door Willem van Tatenhove.