Debutantenduo

wint puzzelrit

De Krokusrit van de MAB is zaterdag gewonnen door eerstejaars Melissa Praamstra en Marise Barhorst. In de B-klasse won veteraan Jan de Wit met zijn familie.

De rit eindigde in Strends End in Oosterend, maar voor de deelnemers daar waren, hadden ze al een flinke tocht achter de rug. De rit was uitgezet door Pieter en Marjan van der Vis die het hen niet makkelijk hadden gemaakt. Van Den Burg ging het via De Mars naar Oudeschild en dan via de IJsdijk door Spang naar Oosterend. Menig deenemer moest zijn toevlucht nemen tot internet om de cryptische aanwijzingen goed te interpreteren. Veel strafpunten waren er voor de verloren tijd in De Mars - waar de bewoners geen erg rustige zaterdagavond beleefden met al die auto's door de straat - in het eerste deel van de rit. Bij de tweede tijdcontrole ging het een stuk beter, al had Marco Witte die de post bemande al eens gebeld of alles wel goed ging. Mede door een bordje dat was ontvreemd en een typefout in de omschrijving werd het een echte puzzelrit.

Uitslagen: B-klasse: 1.Jan de Wit, 28 strafpunten; 2.Henriƫtte en Dirk (29), 3.Zelfpluktuin 1 (34). C-klasse: Melissa en Marise, 45 strafpunten; 2.Chris de Vries (50), 3.Dirk van Liere (63).