Verlies voor

Marels U14

De jeugd U14 van basketbalvereniging De Marels moest zaterdag in Den Helder tegen Noordkop laten zien wat ze in huis had.

Over het geheel genomen, is het team van Noordkop sterker, maar individueel kan De Marels er wel tegenop. Als Amaya Vorsteveld en Stefano Paulus fit waren geweest, had het een spannende westrijd kunnen worden. Als hij zijn team bij elkaar weet te houden, heeft coach Venneker goede hoop voor volgend seizoen. De Marels kwam weliswaar het eerst tot scoren, maar liet in het eerste kwart Noordkop te veel spelen, wat tegen een balvaardiger team betekent dat het achter de feiten aanloopt en niet zelf kan bepalen wat er op het veld gebeurt. Het tweede kwart was bij vlagen briljant, maar ook niet goed genoeg. Pas is het derde kwart kreeg De Marels de geest en scoorde Maxim van Ree of zijn leven er van afhing. De stand werd 10-19, waarvan 12 punten van Van Ree. Maar basketbal gaat ook over samenspelen, doseren en verdedigen, want de tegenstander is ook niet gek. Het laatste kwart eindigde met 14-11, wat de totaalscore op 66-42 bracht. Volgens Venneker was het een leuke en goede wedstrijd en gaf de eindstand de verhoudingen redelijk weer.