Een groep deelnemers overlegt in de Dennen over een opdracht.
Een groep deelnemers overlegt in de Dennen over een opdracht. Foto: Gerard Timmerman

Strender dropping met luchtje

Spoken, feeën, pakkers en andere bijzondere verschijningen zaterdagavond in de Dennen, waar Oosterenders hun jaarlijkse dropping hielden.

Groepjes deelnemers werden losgelaten in het gebied dat werd begrensd door de Rozendijk, de Westerweg, de Randweg en de Botgrasweg. In donker moesten allerlei opdrachten worden uitgevoerd. Zo moest een teentje knoflook naar binnen worden gewerkt en als dat van mond tot mond gebeurde, leverde dat extra punten op.

Wie het geluk had tegen een spook aan te lopen, zag ook de score hoger worden. Maar bij een tweede ontmoeting met hetzelfde spook werden punten in mindering gebracht. In hun jacht op zoveel mogelijk punten moesten de deelnemers behoedzaam te werk gaan. Het grootste gevaar kwam namelijk van de 'pakkers', snelle premiejagers die per fiets en met schijnwerpers door het bos raasden, op jacht naar deelnemers.

De schrik zat er goed in, want bij het minste of geringste vermoeden dat er een pakker in de buurt was doken ze de struiken in of een al dan niet droge sloot. De dropping eindigde in het dorphuis en was georganiseerd door de feestcommissie.