Broedseizoen

weer begonnen

Nu de eerste broedvogels, als aalscholver en wilde eend, op zoek zijn naar een nestplek, heeft Staatsbosbeheer de groene wandelroutes weer afgesloten.

Ook honden moeten weer worden aangelijnd en Staatsbosbeheer vraagt kattenbezitters hun dieren in ieder geval 's nachts binnen te houden. De aanlijnplicht geldt tot 1 september voor het hele nationaal park, inclusief de Hors. Honden mogen alleen los lopen in het Krimbos en in de Dennen tussen Jan Ayeslag, Natte Vlakweg, Randweg en Californiëweg, behalve in het begrazingsgebied bij de Ploegelanden. Ook op speelweiden mogen de honden niet los lopen en waar mensen op het pad moeten blijven, moeten honden dat ook. Het niet nakomen van de aanlijnplicht kan een boete van €130,- opleveren.

Kunsthuys

Het Kunsthuys in de Warmoesstraat in Den Burg staat in maart in het teken van het duet. Vanaf dinsdag 12 maart wordt een korte cursus (tien lessen) 'leiden en geleid worden' gegeven. De cursus duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Voor meer informatie www.kunsthuystexel.nl.