Bijeenkomst

over haven

In het gemeentehuis in Den Burg wordt maandagavond 4 maart vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden over de toekomst van de haven van Oudeschild.

De avond is volgens de gemeente bedoeld voor particulieren die ideeën of concrete plannen voor de toekomst op de haven hebben. Leden van de projectgroep en de stuurgroep van de haven zijn aanwezig om naar de plannen en ideeën te luisteren. Concrete plannen kunnen vervolgens meegenomen worden bij het schrijven van de ontwikkelingsvisie voor de haven. De avond is volgens de gemeente alleen bedoeld voor personen die zich hebben aangemeld.

Belangstellenden kunnen terecht bij Elly Rutten via erutten@texel.nl.

Open dag OSG

De OSG in Den Burg houdt donderdag 7 maart van 13.30 tot 15.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur open dag, Texelaars kunnen een kijkje nemen in de school aan de Haffelderweg. Kinderen van groep 7 en 8, toekomstige leerlingen van de OSG, worden uitgenodigd 's middags een kijkje te nemen. Er zijn presentaties, bezoekers kunnen zelf aan het werk en er wordt een indruk gegeven van de diverse vakken.

Café Doodgewoon

Mirjam Spijker is dinsdag 5 maart te gast bij Café Doodgewoon in Den Burg om te vertellen over mindfulness en kanker.

Spijker, psycholoog en medeoprichter van het Centrum voor Mindfulness Texel, vertelt hoe mindfulness mensen met kanker kan helpen omgaan met stress. 'Je kunt leren omgaan met angstig gepieker over de toekomst en om, ondanks alles, toch te genieten van de kleine mooie momenten in het hier en nu.' Café Doodgewoon heeft plaats in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg en begint om 19.15 uur.

Oninbare belasting

Het is een jaarlijks terugkerend patroon: elk jaar zijn er mensen bij wie de gemeente belastingen in rekening heeft gebracht die uiteindelijk als oninbaar moeten worden verklaard. Over 2012 gaat het in totaal om een bedrag van €23.680,-. Dat is 0,04 en 0,1 procent van het totaal van de algemene- en belastingdebiteuren van de gemeente. In de meeste gevallen zijn de betrokkenen verhuisd zonder de gemeente daarvan op de hoogte te brengen.