Vlaming en Geus terug in de race

John Vlaming en Eric Jan Geus hebben de twintigste speelronde van Klaverjasclub Den Burg gewonnen. Zij doen daardoor weer helemaal mee voor het clubkampioenschap, al blijven Bas Tromp en Frans Stark ruim aan de leiding.

De rondewinst was vooral te danken aan een ijzersterke eindsprint in de laatste twee spellen, die beide een score van meer dan 2000 punten opleverden. Vlaming en Geus behaalden 7342 punten en staan hiermee weer op de tweede plaats. Sjaak Sipsma en Jelle Wiersma herstelden zich van een wat mindere periode en behaalden de tweede plaats. Zij kwamen tot 6782 punten, een score die wat onregelmatig tot stand kwam door twee hoge en twee lage partijen, en stijgen van de zestiende naar de elfde plaats. Ook Tiny Zwaneveld en Piet Moree doen het de laatste weken goed. Na een minder goede start werden de overige drie partijen overtuigend gewonnen met één spel boven de 2000. Zwaneveld en Moree kwamen tot 6761 punten en stijgen naar de negende plaats in het klassement. Bas Tromp en Frans Stark werden met 6486 punten keurig vierde en handhaven zich probleemloos aan de top. Hennie Agterberg en Wil Maas werden vijfde met net één puntje minder.

Het gemiddelde was met 6099 punten extreem laag. En ook het aantal marsen bleef deze week op vijftien steken. Ter vergelijking: het hoogste aantal marsen dit seizoen was bijna drie keer zoveel; 44. Tromp en Stark leiden in het klassement met een voorsprong van ruim 1800 punten op John Vlaming en Eric Jan Geus. Bart Weijdt en Willem Koomen staan derde met 2100 punten achterstand. De derde periode wordt verrassend aangevoerd door Tiny Zwaneveld en Piet Moree die een kleine voorsprong hebben op - alweer - Tromp en Stark. Co Koomen en Lieuwe van der Veen bezetten hier de derde plaats.

Kidsrun

Voorafgaand aan de Halve Marathon van De Waal wordt zaterdag 9 maart rondom De Waal voor de derde keer een Kidsrun gehouden.

Er wordt gestart in de categorieën tot en met 8 jaar, van 9 tot en met 11 jaar en van 12 tot en met 15 jaar. De jeugd tot en met 11 jaar loopt 1,2 kilometer, de oudere jeugd 2,4. Start en finish zijn op het Hogereind in De Waal. Alle deelnemers ontvangen een herinnering.

De jongste jeugd gaat om 12.15 uur van start, de andere twee categorieën om 12.30 uur. Opgeven kan tot vrijdag 8 maart via www.sportservicetexel.nl. Deelname is gratis, voor meer informatie, tel. 322815.