Afbeelding
Foto: Pip Barnard

Winnende film 'Argo' in Cinema Texel

Deze week in Cinema Texel Argo, de film die onderscheiden werd met de Oscar voor de beste film.

Argo vertelt het verhaal van de geheime reddingsoperatie van zes Amerikanen die vastzitten in Iran en laat gebeurtenissen zien die decennia voor het publiek verborgen zijn gehouden. Op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran en gijzelen 52 Amerikanen. Tijdens de chaos slagen zes Amerikanen erin te ontsnappen, die onderduiken in het huis van de Canadese ambassadeur. In de wetenschap dat het slechts een kwestie van tijd is, voordat de zes worden ontdekt en gedood, wordt CIA-agent Tony Mendez ingeschakeld, die met een plan komt hen te bevrijden.

Ook te zien is Flight, over een piloot die na een spectaculaire noodlanding als held wordt onthaald. Door het vliegtuig veilig aan de grond te zetten, redt de piloot de levens van vrijwel alle passagiers. Hij wordt onthaald als een ware held, maar na verloop van tijd ontstaan er steeds meer vragen over wat er echt is gebeurd aan boord van het vliegtuig.

Dinsdagmiddag worden seniorenvoorstellingen gehouden waarbij het licht bij binnenkomst hoog staat en het geluid van de film minder luid is. Te zien zijn Flight (14.00 uur) en Argo (14.30 uur).