SVO speelde uiteindelijk gelijk tegen Velsen. (Foto SVO)
SVO speelde uiteindelijk gelijk tegen Velsen. (Foto SVO) Foto: Pip Barnard

SVO speelt gelijk tegen Velsen

SVO kon in de uitwedstrijd tegen Velsen lang standhouden, maar moest net voor tijd toch de gelijkmaker incasseren. De eindstand werd 1-1.

SVO had geleerd van de zeperd tegen KFC en startte met veel passie. Vrijwel de gehele eerste helft was het de betere ploeg en kreeg ook kansen om de score te openen. De beste kans was echter voor Velsen, dat een beheersde lob over de keeper van SVO op de onderkant van de lat zag terugstuiteren in het veld. Velsen claimde een doelpunt, maar de scheidsrechter en grensrechter Marco Drijver konden niet beoordelen of de bal achter de lijn was geweest. In het eerste kwartier van de tweede helft kon SVO een aantal keer gevaarlijk via de rechterkant uitbreken. Het was dan ook raak toen Martijn Drijver de bal panklaar legde voor Jeroen Abma, die vervolgens de 0-1 op het bord bracht. Daarna kon SVO absoluut geen vuist meer maken en werd door Velsen ver teruggedrongen op eigen helft. Velsen kreeg voldoende kans op de gelijkmaker, maar doelman en verdediging van SVO hielden stand. Drie minuten voor tijd was het Velsen dat alsnog de verdiende gelijkmaker kon maken door een geplaatst schot in de verre hoek. Beide ploegen hadden te lijden van de snijdende noordoostenwind.