Nynke Moormann als Joan Franka op de playbackshow van De Koog. (Foto Aron Zeeman)
Nynke Moormann als Joan Franka op de playbackshow van De Koog. (Foto Aron Zeeman) Foto: Jeroen van Hattum

Geslaagde playbackshow in dorpshuis De Hof in De Koog

Bicycle van Queen was zaterdag het winnende nummer van de jaarlijkse playbackshow in De Koog.

Reindert Wijker, Daniel Wassenaar en Simon den Braven zetten op briljante wijze een act van Freddy Mercury en zijn manschappen neer. Dat gebeurde met behulp van een paar spinbikes en ouders die zo attent waren om de zware apparatuur telkens van en naar het podium te sjouwen. De jongens werden met hun act eerste in de categorie bovenbouw van de basisschool en ze wonnen ook de publieksprijs. Het betekende dat ze liefst drie keer op het podium mochten staan.

De show kende 27 optredens waarbij de categorieën onderbouw, bovenbouw, voortgezet onderwijs en volwassenen gelijkmatig waren verdeeld. Het werd een geslaagde show met leuke optredens van deelnemers die mooi waren geschminckt en opgemaakt. De zaal zat vol.

Deesie Burgman, opgemaakt als Annie, playbackte op ontroerende wijze het nummer Morgen en werd daarmee eerste bij de onderbouw. Nynke Moormann werd tweede met You and Me van Joan Franka. In de categorie voortgezet onderwijs ging de overwinning naar Susan den Braven en Marije Buijs die Girls just wanna have fun van Kate Perry and Nicki Minaj deden. Tweede werd Helga Bouwmeester met het nummer Ik ben niet van jou van Glennis Grace.

Esther Bakker en Lucie Burgman schitterden met Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf en werden eerste bij de volwassenen, gevolgd door Iris Agter die Raise Your Glass van P!nk vertolkte. Britt Stam en Liselotte Langedam werden tweede in de bovenbouw met Anyplace, Anywhere van Kim Wilde en Nena.

De nummers één gaan door naar de Texelse finale van de playbackshows die zaterdag 13 april in Oudeschild wordt gehouden. De jury in De Koog bestond dit jaar uit Roxi Jaspers, Ivon Bonne en Thera Vonk. Gerrit Verhoeven en Thera Tjepkema presenteerden de show en Veronica van Beek en Esther Burgman hadden de zaken voorbereid.