Klaverjaskampioenen bekend

Peter van Heerwaarden en Cees Vinke mogen zich een jaar lang Texels kampioen klaverjassen noemen, al werd de laatste speelronde met grote voorsprong gewonnen door Femmy Schuring en Frans Bos.

Het bleef deze laatste ronde lang spannend, de top van het klassement kreeg het bepaald niet cadeau. Aan het begin was het verschil tussen de nummers een en twee ruim 800 punten en in het eerste en tweede spel hielden beide kemphanen elkaar in evenwicht. In het derde en vierde spel waren Tromp en Stark echter veel beter op dreef en verdween de voorsprong van de leiders als sneeuw voor de zon. Nog in het voorlaatste spelletje leek het kampioenschap Van Heerwaarden en Vinke te ontglippen, maar in het laatste haalden zij alle slagen binnen met 90 roem. Dat leverde een pot op van 352 punten, terwijl Tromp en Stark op 82 punten bleven steken. Daarmee stelden Van Heerwaarden en Vinke de titel min of meer 'in blessuretijd' nog veilig, het kan dus met recht een zwaar bevochten kampioenschap genoemd worden. Uiteindelijk haalden ze 182 punten méér dan Tromp en Stark, die tweede werden. Ook Freek Veeger en Sjaak Koomen hadden aan het begin van de avond nog kans op de titel, maar konden hun draai niet vinden. Met hun grote voorsprong kwam de derde plaats echter niet meer in gevaar. Fenny Caspers en Gerda Veeger werden vierde. Tiny Zwaneveld en Theo Witte boekten nog een plaatsje winst en eindigden zodoende nog net in de topvijf. De laatste ronde werd met overmacht gewonnen door Frans Bos en Femmy Schuring, die de basis voor de rondewinst legden in het tweede en het vierde spel, die beide ruim boven de 2100 punten eindigden. Bos en Schuring behaalden 7745 punten en speelden zich daarmee nog in de top-10. Met 6830 puinten eindigden Theo Witte en Tiny Zwaneveld op de tweede plaats. De derde was voor vader en zoon Huug Snoek, die tekenden voor 6749 punten. Ronald Eelman en Erik Boogaard werden vierde met 6672 punten. Het gemiddelde was met 6243 punten gewoon goed; er werden 28 marsen gespeeld.

Ran en Giezen

winnen in Bethel

Sieme Ran en Henk Giezen hebben donderdag het klaverjassen in Bethel gewonnen. Met 5576 punten in drie ronden bleven zij de koppels To de Maesschalck met Frans Bik (5328 punten) en Nel van der Veen met Kenna Terpstra (5299) ruim voor. De dikwijls sterk spelende Corrie Zijm en Corrie van der Slikke konden dit keer geen potten breken en eindigden met 3754 punten op de laatste plaats. De volgende drive is op donderdag 7 maart.