VVD ziet Willem-Alexander en Maxima graag naar Texel komen

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima moeten Texel aandoen als zij in mei en juni als nieuw koningspaar alle provincies bezoeken.

Dat vindt althans de VVD op Texel. De liberalen hebben het college verzocht zich ervoor in te zetten dat Willem-Alexander en Maxima op vrijdag 14 juni naar Texel komen. Die dag brengt het paar een bezoek aan de provincies Noord-Holland en Friesland.

De VVD zegt te beseffen dat er vast meer gemeenten zijn in Noord-Holland die de nieuwe koning willen ontvangen. 'Maar Texel heeft toch een streepje voor. Het is zonder meer de meest unieke gemeente van Noord-Holland.

Daarnaast heeft Willem-Alexander Texel in zijn jeugd vaak bezocht en is Texel ook nog eens omringd door water, een algemeen bekend interessegebied van onze aanstaande koning.' De VVD hoopt dat het lukt Texel op 14 juni op te nemen in het koninklijk bezoek aan Noord-Holland.

In hoeverre dat gaat lukken, is vooralsnog een vraagteken. Het koninklijk paar gaat tijdens de bezoeken aan de provincies in ieder geval naar de hoofdsteden Haarlem en Leeuwarden en daarnaast kunnen ook andere plaatsen aan bod komen. Aan de commissarissen van de koningin van de provincies wordt gevraagd een programma samen te stellen voor de bezoeken.

Playbackshow

In dorpshuis 't Skiltje wordt zaterdag 2 maart de jaarlijkse playbackshow van Oudeschild gehouden. De avond begint om 19.00 uur met optredens van de jongste kinderen en is naar verwachting rond 23.00 uur afgelopen. Er staan 28 voorstellingen gepland. De winnaars gaan door naar de Texelse finale die op zaterdag 13 april ook in Oudeschild wordt gehouden.