Winteravond VVD in Pelikaan

De VVD houdt woensdag 27 februari een winteravond in Hotel De Pelikaan aan de Pelikaanweg bij De Koog. De avond start om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur.

Thema van de eiland is 'citymarketing', voor de gelegenheid omgedoopt in 'eilandmarketing'. 'Daarmee bedoelen we alle activiteiten die in samenhang worden uitgevoerd om specifieke doelgroepen aan te trekken', aldus de VVD. 'Bijvoorbeeld een gezamenlijk logo in samenhang met een groot evenement, een perfecte infrastructuur en goede uitstraling van winkels en horeca.'

Sprekers zijn Gert-Jan Hospers, bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en kapitein-ter-zee Cees Turnhout. Hij is oprichter van Citymarketing Den Helder en vertelt over de aanpak en doelstellingen van deze in 2010 opgerichte stichting. Medeoprichters Marlies Groot, directeur Regio VVV Kop van Noord-Holland en Jan Fokkinga, directeur van De Kampanje zijn eveneens aanwezig.

Hospers is deskundige op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling, identiteit, imago en marketing van plaatsen. Hij publiceerde tal van artikelen in wetenschappelijke vakbladen en populaire tijdschriften.