De omslag van het boek Werken met Vis van  Bart van Olphen.
De omslag van het boek Werken met Vis van Bart van Olphen. Foto: Gerard Timmerman

Werken met vis, 'Bijbel voor visliefhebbers'

Titel Werken met vis

Auteur Bart van Olphen

Uitgeverij Dutch Media Uitgeverserij

Isbn 978 90 488 16217

Hoe maak je vis schoon, hoe bereid je de diverse soorten optimaal, met welke bijgerechten kun je het beste combineren en in welk land gebruikt men welke kooktechniek? Deze en andere vragen worden beantwoord in het boek 'Werken met Vis' van Bart van Olphen.

Dit fraai verzorgde boek is de Bijbel voor visliefhebbers. En ik bedoel dan niet degene die ze uit het water halen maar wie ze graag eet. Uitgebreid worden alle aspecten van het culinair omgaan met vis behandeld, maar ook worden alle vissoorten en schaal- en schelpdieren ten tonele gevoerd. Veel basishandelingen worden aan de hand van foto's toegelicht, zodat ook de nieuwsgierige leek gemakkelijk de geheimen van de visbereiding kan leren.

Als je ziet met welke toewijding zo'n boek is samengesteld, besef je dat er naast veel duffe receptenboeken en hoogstaande culinaire publicaties er gelukkig ook aandacht wordt besteed aan de basisbeginselen van het Werken met Vis.

Wie graag de gang naar de viskraam maakt voor een gebakken lekkerbek, kan uit dit boek leren hoe je zelf het heft in handen houdt. Daarbij geholpen door een uitvoerige beschrijving van alle soorten gereedschap, pannen, messen en dergelijke die bij het visbereiden van toepassing zijn. Aan de slag!

Kirk van der Zwaag,

Boeken aan de Dijk