Bezwaren over speelzaalwerk

De Stichting Kinderopvang Den Helder/Texel en de Stichting Voor-School in Den Helder hebben bezwaar aangetekend bij de gemeente.

De twee organisaties zijn het niet eens met een besluit van het college het peuterspeelzaalwerk aan de Stichting Peuterplezier Texel van de Olmenhoeve toe te kennen. Het speelzaalwerk was tot eind vorig jaar in handen van Pharos, maar het ging niet mee naar het nieuwe Texels Welzijn waarin Pharos, de Stichting Welzijn Ouderen en het maatschappelijk werk zijn samengegaan.

De gemeente voerde in 2012 overleg met de Stichting Voor-School, omdat zij belangstelling hadden en dat leidde in september tot een aanvraag van Voor-School. In oktober volgden aanvragen van Peuterplezier Texel en de Stichting Kinderopvang Den Helder/Texel.

Volgens een woordvoerder koos het college ervoor de subsidie voor peuterspeelzaalwerk (€120.000,-) aan Peuterplezier Texel toe te wijzen na een vergelijking van de drie aanbieders. Op dit moment gaat het volgens de gemeente om zogeheten pro forma bezwaren en moet de motivering nog volgen. 'Na ontvangst van de motivering zal het bezwaar verder worden behandeld.'