Topman KLM voorgedragen als commissaris van Texel Airport

Burgemeester en wethouders hebben Peter Hartman, president-directeur van de KLM, voorgedragen als commissaris namens de gemeente bij Texel Airport N.V.

Hartman is voor de functie beschikbaar als hij klaar is bij KLM. Zijn benoeming gaat daarom 1 augustus in hoewel de aandeelhoudersvergadering van het vliegveld op donderdag 25 april wordt gehouden.

Als tweede gemeentelijke man in de raad van commissarissen heeft het college Kees den Ouden uit De Koog voorgedragen. Martin Schröder en Ronald Bleeker zijn volgens rooster in 2013 aftredend en daarna niet meer beschikbaar. Schröder blijft aan totdat Hartman aantreedt.

Den Ouden heeft al een termijn als commissaris bij het vliegveld gediend namens de Stichting Vrienden Luchtvaartterrein Texel. Wat Hartman betreft, hebben b en w zijn betrokkenheid bij het eiland in aanmerking genomen; hij komt er zeer regelmatig. Hartman had een rol bij de vliegshows die in 2012 en 2007 werden gehouden en in 2003 sloeg hij officieel de eerste paal van het Airport Hotel.

Sloop J'elleboog

De eigenaar van de voormalige J'elleboog moet €8.840, - aan de gemeente betalen voor het slopen van de resten van het door brand verwoeste gebouw.

De gemeente was tot sloop en afvoer overgegaan omdat de eigenaar had geweigerd het zelf te doen. Bij controle bleek volgens het college dat de situatie onveilig was, onder meer omdat er gevaar was voor instorting van enkele nog overeind staande stukken muur. De gemeente ging over tot bestuursdwang door zelf de sloop aan te besteden. Van de vier gevraagde aannemers schreef Dros Loonbedrijf uit Oosterend het laagste in.