The Impossible vertelt het verhaal van een gezin dat in 2004 getroffen wordt  door de tsunami.
The Impossible vertelt het verhaal van een gezin dat in 2004 getroffen wordt door de tsunami. Foto: Pip Barnard

Waargebeurd verhaal over tsunami verfilmd

In Cinema Texel is deze week The Impossible te zien, die het onvoorstelbare, maar waargebeurde verhaal vertelt van een familie die de tsunami van 2004 meemaakte.

Maria en Henry gaan tijdens de kerstvakantie naar Thailand, om samen met hun drie zoontjes te genieten van dit tropische paradijs. Maar op 26 december, de dag na kerst, verandert een rustige ochtend aan het zwembad plotseling in een nachtmerrie als door een aardbeving in de Indische Oceaan een gigantische muur van water ontstaat die op hen afkomt en niets dan wanhoop en vernietiging achterlaat.

In 3D is te zien 'Zambezia: De Verborgen Vogelstad'. In deze avontuurlijke animatiefilm maken we kennis met de jonge valk Kai, een impulsief, maar dapper vogeltje. Wanneer hij hoort van Zambezia, een grote vogelstad aan de rand van een enorme waterval, heeft hij maar één missie: zo snel mogelijk richting de beroemde plek. Zambezia is een vrolijk en spannend avontuur voor het hele gezin.

Dinsdagmiddag zijn er seniorenvoorstellingen, waarbij het licht bij binnenkomst hoger staat en het geluid van de film zachter is. Toegang bedraagt - inclusief kofifie en koek - €7,-. Te zien zijn The Impossible (14.00 uur) en Ushi Must Marry (14.30 uur).