De winnaars van het open 501-darttoernooi.
De winnaars van het open 501-darttoernooi. Foto: Pip Barnard

Ackermann wint open 501

Kasper Ackermann en Paulien den Ouden hebben zaterdag in De Pelikaan het Texels open 501-darttoernooi gewonnen.

Ackerman wist in de finale van best of 9 legs Jeroen Schouwstra met 5-2 te verslaan. Roel Blonk werd derde door van oud-titelhouder René Otter te winnen. Deze was speciaal naar het eiland gekomen om te proberen de titel voor de vierde maal mee naar huis te nemen. Bij de dames lukte het Bonita Witte net niet om de titel op het eiland te houden. Zij verloor van een sterk gooiende Paulien den Ouden en werd tweede. De derde plaats ging naar Sharon Prins die van Yvette Flier wist te winnen. De herkansing werd gewonnen door Teun ter Maat. Aardig detail is dat aan deze dertigste editie van het Texels open ook de winnaar van de eerste editie deelnam. Hij kwam echter niet verder dan de zeventiende plaats.

De organisatie is afgestapt van het uitreiken van een wisseltrofee. Daarvoor in de plaats kwam de Wall of Fame met daarop de namen van alle winnaars. Dit bord is de vereniging aangeboden door Meubelmakerij Tromp en ABS

Titelverdediger Mark Oosterhuis was niet aanwezig. Hij nam deel aan het Schotland Open, waar hij verloor van Geert de Vos.

Meer informatie via www.texeldarts.nl