In gepaste kleding deden honderden schutters mee aan de Winteranimal. (Foto Eilandschutters)
In gepaste kleding deden honderden schutters mee aan de Winteranimal. (Foto Eilandschutters) Foto: Pip Barnard

Winteranimal steeds groter 

Veelal in gepaste kleding deden zaterdag 189 en zondag 160 schutters mee aan de Winteranimal van handboogvereniging Eilandschutters, waarmee dit toernooi een van de grootste in Noord-Holland genoemd mag worden.

De wedstrijd werd gehouden in bos en duin ten noorden van De Koog en bestond uit een parcours van 36 doelen die op verschillende - onbekende - afstanden waren uitgezet. De doelen, levensgrote replica's van dieren, stonden verscholen tussen bomen of struikgewas en in de duinen. Deze diversiteit maakt dat deze wedstrijd altijd erg gewild is bij boogschutters met longbows of andere traditionele bogen, die vanuit heel Nederland naar Texel komen. De schutters waren over het algemeen positief over het parcours en mede door het fraaie weer kan Eilandschutters terugzien op een geslaagd toernooi.

Tegelijk met de Winteranimal werd zondag het kampioenschap 3D voor Rayon 1 gehouden. Rayon 1, waartoen ook Eilandschutters behoort, bestaat ongeveer uit heel Nederland ten noorden van de grote rivieren. Aan dit toenooi deden 114 schutters mee. Alle uitslagen en foto's van het schuttersweekend zijn te vinden op de website van de vereniging, www.eilandschutters.nl.