Eric Dros geeft

workshop Gunzi

Eric Dros verzorgt zaterdag 23 en maandag 25 februari in De Hollebol workshops over het door hem bedachte denkspel Gunzi. Het begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Gunzi, vernoemd naar een dorpje in Suriname waar Dros het heeft bedacht, wordt gespeeld op een bord met zeventien velden. Twee spelers hebben elk vier stukken. Het kan ook tegen de computer gespeeld worden. Het spel was van oorsprong veel groter, maar dat bleek te moeilijk om te spelen, ook voor de computer. De workshop is bedoeld voor wie al een groot bord heeft aangeschaft en voor iedereen die dit veelzijdige spel wil leren. Dros legt de regels uit en geeft daarna een simultaan. Er zitten twee deelnemers achter één bord, zodat zij kunnen overleggen en zich de regels eigen kunnen maken. Dros geeft aanwijzingen over strategieën en probleemcomposities. Maandag gaat hij dieper in op de opening, het eindspel, de verdediging en bespreekt stellingen. Ook is er ruimte voor een toernooi.

Dros geeft ook Gunzi-les op middelbare scholen, waarbij het idee is dat leerlingen om een hoekje leren denken. Maandag is OSG De Hogeberg aan de beurt. Meer informatie en de gratis download www.gunzi.nl.