Stopverbod bij school ten einde

Het stopverbod langs de Lijnbaan aan de kant van de Jozefschool in Den Burg wordt opgeheven. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Door een herinrichting van de weg is er nu gelegenheid voor ouders om kinderen in en uit de auto te laten stappen. Volgens het college stond het stopverbod het nieuwe gebruik in de weg, waardoor het is opgeheven. Door de herinrichting zijn het niveau van het schoolplein en de weg op dezelfde hoogte gekomen.

Het college heeft meer verkeersmaatregelen genomen. Langs de Volharding bij De Cocksdorp komt een parkeerverbod aan beide zijden van de weg. Dat betreft het deel tussen de Stengweg en de inrit naar het parkeerterrein achter het reddingboothuis van de KNRM. Het parkeerverbod moet voorkomen dat hulpverleningsvoertuigen en de bus worden belemmerd.

Op de Hollewal (tussen de Beatrixlaan en de Verzetstraat) en op de Verzetstraat (tussen de Keesomlaan en de Gasthuisstraat) in Den Burg wordt een maximumsnelheid van 30 km per uur ingesteld. De Hollewal, nu nog een bouwstraat, wordt volgens de gemeente in overleg met de bewoners als woonstraat ingericht.

Nabij Haffelderweg 1 en Kogerstraat 58 in Den Burg komen nieuwe invalideparkeerplaatsen. Het college heeft tevens besloten de invalideparkeerplaatsen nabij Bernhardlaan 37 in Den Burg en Oranjestraat 2 in Oosterend op te heffen.

Riolering

Aannemer De Vries Van de Wiel gaat de riolering in de Tjakkerstraat. Lieuwstraat en Hallerweg in Den Burg vervangen. Het college heeft het werk voor €312.000,- gegund aan de aannemer uit Schagen. In totaal deden vier aannemers, op verzoek van de gemeente, mee aan de meervoudige onderhandse aanbesteding. Bedoeling is dat de vevanging van de riolering begin maart start en eind mei klaar is.

Open dag radio

Radio Texel houdt zondag 24 februari open dag. Belangstellenden kunnen van 12.00 tot 18.00 uur een bezoek brengen aan de studio onder de oude Buureton aan de Molenstraat in Den Burg. Bezoekers kunnen de uitzendingen bijwonen en zelf radio maken in één van de studio's. De bij te wonen uitzendingen zijn Natuurwijzer, programma's van Noud Ellen en Gelein Jansen en Sport Lokaal.