Vergunning

voor klimbos

 

Marco Tadema en Chantal Thijs krijgen van de gemeente vergunning voor de aanleg van een klimbos bij het parkeerterrein van paal 21 in De Koog.

Bezwaren tegen het plan, onder meer afkomstig van omwonenden en de Vogelwerkgroep, zijn ongegrond verklaard.

Het college redeneert dat het project aansluit bij de Nota Toerisme en Recreatie dat mogelijkheden biedt voor vernieuwende dagrecreatieve activiteiten. Bovendien ligt het betreffende bosperceel binnen het recreatieconcentratiegebied van De Koog, net buiten de grens van nationaal park Duinen van Texel. Er wordt rekening gehouden met 120 tot maximaal 300 bezoekers per dag. Het bestaande parkeerterrein is groot genoeg om de daardoor opgeroepen parkeerdrukte op te vangen. De twee zijn al geruime tijd bezig een klimbos gerealiseerd te krijgen.

Zonnepanelen

Via TexelEnergie zijn geen zonnepanelen geleverd waarvoor afgelopen week werd gewaarschuwd door de Voedsel- en Warenautoriteit. Dat heeft een woordvoerder desgevraagd laten weten. In de betreffende panelen van het merk Scheuten Scholar (merk Multisol) zit een gebrekkige elektrische aansluiting die brandgevaarlijk is.