Tromp en Stark nemen afstand

Bas Tromp en Frans Stark hebben goede zaken gedaan in de negentiende speelronde van Klaverjasclub Den Burg. Zij haalden de hoogste score en gaan nu riant aan de leiding.

Tromp en Stark deden een grote stap in de richting van het clubkampioenschap. Waar de directe concurrenten even de wind niet zo mee hadden, haalden zij flink uit. Na drie goede partijen van ruim boven het gemiddelde volgde een slotakkoord van meer dan 2000 punten. Dat leverde een totaal van 7366 punten op, waarmee zij afstand nemen van de andere toppers.

Co Koomen en Lieuwe van der Veen hebben na een wat mindere periode hun draai weer gevonden. Zij behaalden voor de tweede achtereenvolgende week meer dan 7000 punten (7074) en stijgen naar de derde plaats in het klassement.

Ook Jan Zaal en Hans Westdorp deden het goed. Hun opening was bijzonder matig, maar daarna gingen zij er eens goed voor zitten en wisten in het tweede spel de schade grotendeels weg te werken met een score van ruim 2200 punten. Daarna volgden nog twee solide overwinningen, wat een totaal van 7067 punten opleverde. Zij blijven vijfde, maar verkleinden wel de achterstand met de topdrie.

Gerda en Freek Veeger slagen er dit seizoen niet in de wisselvalligheid achter zich te laten. Deze week zaten zij met 6676 punten weer aan de goede kant van de score, maar een zevende plaats is iets te bescheiden voor hun kaliber.

Theo Stoelinga en gelegenheidsmaat Piet van der Slikke zijn bezig aan een voorzichtige opmars uit de kelder van het klassement. Hun vijfde plaats, 6424 punten, was weer goed voor een plekje winst. Zij staan nu vijftiende en hebben aansluiting met een grote middenmoot.

Het gemiddelde was met 6169 punten aan de lage kant, het aantal marsen was met 23 dit seizoen nog niet eerder zo laag.

Bas Tromp en Frans Stark voeren het klassement aan en hebben inmiddels een voorsprong van bijna 1900 punten op Bart Weijdt en Willem Koomen. Co Koomen en Lieuwe van der Veen staan nu derde op ruim 2500 punten. Ook John Vlaming en Eric Jan Geus op de vierde en Jan Zaal en Hans Westdorp op de vijfde plaats doen nog volop mee voor het ereschavot.

Stijldansavond

In dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend wordt zaterdag 23 februari een stijldansavond gehouden.

De avond begint om 20.30 uur, geĂ¯nteresseerden kunnen les krijgen van het duo Judith Vlaming en Ewald Witte. Deelname aan de dansavond kost €1,- per persoon, ook publiek is van harte welkom.