Met 11 tegen 0 doelpunten hadden de zaalvoetballers van Texel'94 het makkelijk tegen Scagha'66. (Foto Willem Sangers) Foto: Pip Barnard

Snelle winst voor zaalvoetballers

Het bezoekende Scagha'66 2 heeft vrijdag  kansloos verloren van de zaalvoetballers van Texel'94. De gasten hadden het thuisduel al kansloos met 9-1 verloren, maar kwamen vol goede moed naar het eiland en mochten hopen op een stunt.

Vanaf het begin was duidelijk dat een stunt er niet in zat voor het bezoekende team, daarvoor was Texel'94 op alle fronten gewoon te sterk. Binnen acht minuten stond het thuis spelende team al op een comfortabele voorsprong van 2-0 nadat gelegenheidsspits Ruben Duinker achtereenvolgens Lesley Koning en Jesper Arkenbout in staat stelde om de eerste doelpunten te laten aantekenen.

Scagha'66, een jong team met potentie, kwam er fysiek niet aan te pas. Met veel beweging probeerden de gasten uit het duel te blijven, maar gaandeweg de wedstrijd begon dit hen op te breken. Nog voor de wissel voerde Dennis Daalder de score met een formidabele knal op en niet veel later bracht Ruben Duinker de ruststand op aangeven van Jordi Uriot op 4-0.

In de tweede helft betaalde Scagha'66 de tol voor de inspanningen in het eerste bedrijf. De spelers van Texel'94 walsten over de tegenstander heen en Ruben Duinker scoorde twee keer kort achter elkaar. Eerst op aangeven van Pim de Lugt en daarna gaf Jesper Arkenbout zijn aanvoerder een niet te missen kans en werd het 6-0. De spelers van Scagha'66 liepen erbij als een aangeslagen bokser en kwamen slechts sporadisch in de buurt van doelman Ali Smit, maar deze wilde koste wat kost de 'nul' houden en spoorde - met succes - zijn verdedigers aan. Dennis Daalder scoorde na een kwartier zijn tweede treffer van de avond en enkele minuten later volgde Jordy Uriot zijn voorbeeld door een fraaie aanval doeltreffend af te rondden en 8-0 liet aantekenen. Tot vijf minuten voor tijd kwam alleen Pim de Lugt nog niet op de lijst van doelpuntmakers voor, maar deze alleskunner verzilverde de mogelijkheid die hij kreeg aangeboden van Ruben Duinker, waarmee Texel'94 op jacht kon naar de dubbele cijfers.

Enkele minuten voor het einde schoot Jordy Uriot zijn derde en Texels tiende goal op het scorebord. Scagha'66 had niets meer om voor te strijden en wachtte gelaten op het eindsignaal, maar kon niet verhinderen dat Jesper Arkenbout in de laatste seconden de eindstand nog op 11-0 bracht.

Een prima resultaat voor Texel'94, dat een zware week voor de boeg had. Afgelopen woensdag ging de ploeg voor een wedstrijd in de bekercompetitie op bezoek bij HZV/Vennewater in Heiloo, een ploeg die twee klassen hoger uitkomt en momenteel derde staat in de topklasse. Vandaag speelt Texel'94 het thuisduel tegen Zeemacht 2, een directe concurrent voor de eerste plaats in de tweede periode en voor de derde plaats in de competitie. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Ons Genoegen in Den Burg en begint om 19.20 uur.