Spelers van De Koog verwikkeld in een duel met Bergen. (Foto Willem Sangers)
Spelers van De Koog verwikkeld in een duel met Bergen. (Foto Willem Sangers) Foto: Willem Sangers

Onrustig De Koog verslaat Bergen

In een sportieve wedstrijd heeft De Koog de ongeslagen status in de thuiswedstrijden behouden. Tegenstander Bergen werd met 2-0 aan de zegekar gebonden.

Al in de derde minuut kreeg De Koog een penalty mee omdat Ben Siebinga binnen de zestien werd neergehaald. Benny Bakkenes faalde en schoot de bal tegen onderkant lat. In de 17e minuut kwam Thijs van Veen oog in oog te staan met de keeper van Bergen maar schoot naast. Zo verspeelde De Koog een dozijn kansen, de rust in de ploeg ontbrak. Vlak voor de pauze viel Koog-verdediger Peter Koorn geblesseerd uit. In de tweede helft bleef De Koog aandringen, kansjes bleven komen en uiteindelijk maakte Pieter List een corner koel af: 1-0. In de 79e minuut werd Buddy Dollaard aangespeeld. Hieruit werd een prima breedtepass gegeven op Bartjan Grisnigt, die verwoestend uithaalde en de bal in de kruising schoot: 2-0. De Koog hield de touwtjes in handen, Bergen probeerde aan te dringen maar De Koog gaf weinig weg. Coach Jan Loew vond het een terechte overwinning. 'Belangrijk voor onze ploeg is dat er meer rust aan de bal moet komen, dan maken we het onszelf makkelijker.'