Kampioen Dick Jaspers liet  na de wedstrijden enkele kunststoten zien. (Foto Mariƫlle Aubertijn)
Kampioen Dick Jaspers liet na de wedstrijden enkele kunststoten zien. (Foto Mariƫlle Aubertijn) Foto: Pip Barnard

Kampioen driebanden te gast

Met mooie verhalen uit zijn biljartverleden en met fantastisch driebandenspel hield topbiljarter Dick Jaspers maandag in De Hof in De Koog een publiek van 130 man in zijn ban.

Jaspers speelde drie partijen, tegen Dirk Leegwater, Ab Jan Witte en John Sessink. De veelvoudig Europees en wereldkampioen moest veertig caramboles maken tegen zijn tegenstanders twintig. Sessink wist zich daarbij het felst te verweren. Hij wist de stand tot de zevende beurt op 5-5 te houden. Daarna liep Jaspers uit tot 40-9. Na de wedstrijden liet Jaspers nog enkele spectaculaire kunststoten zien.

John Sessink wist tijdens het kampioenschap, afgelopen week in dorpshuis De Hof, zijn titel als kampioen driebanden te prolongeren. Hij won al zijn partijen en speelde een gemiddelde van 0,55. Marc Prins werd tweede, Ab Jan Witte derde.

In de tweede klasse won Henk de Ruiter, die ook al zijn wedstrijden winnend wist af te sluiten en daarmee Cor Huisman en Jan Witte voor bleef. Cor Elsendoorn won in de derde klasse, gevolgd door Job van der Ploeg en Eelco Buys. De vierde klasse werd overtuigend gewonnen door Wim van Aperlo met Richard Daalder en Ab Middelbos als tweede en derde.