Spectaculair moment uit de wedstrijd VZV-ZDH. (Foto Willem Sangers)
Spectaculair moment uit de wedstrijd VZV-ZDH. (Foto Willem Sangers) Foto: Willem Sangers

ZDH onderuit tegen negental VZV

ZDH is er zondag op eigen veld tegen VZV niet in geslaagd revanche te nemen voor de nederlaag die het eerder dit jaar in 't Veld leed. De Zwaluwen hadden weliswaar een groot veldoverwicht, maar konden zelfs niet scoren toen de tegenstander ruim twintig minuten voor het einde door twee rode kaarten met negen man verder moest. Einduitslag: 0-2.

ZDH mocht als excuus aanvoeren dat het een aantal basisspelers miste. Om een team op de been te brengen, deed trainer Gerard Boogaard een beroep op veteranen Joost van Heerwaarden en Marcel Boone. Toch speelde de thuisploeg zeker niet slecht. Dat resulteerde na de snelle openingstreffer van VZV in de negende minuut in een handvol uitstekende kansen. Helaas voor de gastheren stuitten ze voortdurend op de uitstekende VZV-keeper. Eerst bracht hij redding toen Mike de Bruijn plotseling voor hem opdook en van dichtbij inschoot. Even later plukte hij een kopbal van dezelfde ZDH'er uit de kruising. De Bruijn had sowieso weinig geluk, want in kansrijke positie knalde hij de bal op de rug van teamgenoot Boone. Kansloos was de keeper wel op een vlammend schot van Boone. De treffer werd echter afgekeurd omdat er hands aan vooraf zou zijn gegaan.

Na rust golfde het spel aanvankelijk op en neer, met kansjes voor beide partijen. Met nog ruim twintig minuten te gaan, gebeurde er plotseling van alles. Eerst kreeg VZV'er Bart Steeman na een overtreding zijn tweede gele kaart. Even later werd medespeler Huib Jong wegens onwelvoeglijke taal met dezelfde straf van het veld gestuurd.

De gelijkmaker leek daarna een kwestie van tijd. Tot verrassing van eenieder scoorde VZV een kwartier voor het einde uit een counter echter voor de tweede maal. In de slotfase viel ZDH aan met de moed der wanhoop. Dat gebeurde echter zo slordig en in zo'n laag tempo, dat de gasten weinig moeite hadden overeind te blijven. Het bleef daardoor 0-2, waarmee VZV de eerste zege in een uitwedstrijd kon bijschrijven.

ZDH handhaafde zich op de zevende plaats, maar zag de concurrentie wel dichterbij komen. De Zwaluwen moeten proberen snel over de teleurstelling heen te komen, want zondag staat in Den Burg de derby tegen Texel'94 op het programma.