Nipt verlies voor dames Tevoko

In een lange, spannende en mooie wedstrijd verloor het damesteam van Tevoko zaterdag met 3-2 van Jonas uit Beverwijk.

Door afwezigheid van Marianne Boekel en Ivet Former begon Tevoko met een gewijzigde basisopstelling. Dat verliep niet geheel vlekkeloos, maar gaandeweg kwam er meer rust in het spel door een sterk passende en verdedigende Leonie Penninga en langzaam verkleinde Tevoko de achterstand. Bij 32-32 maakte Tevoko twee fouten op rij; Jonas won de set met 34-32. In de tweede set kwam Ivet Former in het veld voor Nynke Bolt waardoor de opstelling weer werd gewijzigd. Maar Tevoko pakte met geweldige ralleys en hard werken de voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. Ondanks dat Jonas zeer strijdlustig was, trok Tevoko de set met 20-25 naar zich toe. Ook in de derde set gaf Jonas niet op en bleef zowel de hard geslagen ballen als de tactische ballen van de grond verdedigen. Hierdoor werden er vele lange ralleys gespeeld, want ook Tevoko pakte diverse ballen van de grond. De strijd ging gelijk op, maar Jonas won de set met twee punten verschil (27-25). De vierde set was identiek aan de derde. Ivet Former raakte steeds meer op dreef en scoorde diverse punten met haar snoeiharde aanvallen. Daarnaast haalde Tevoko ook punten binnen door goede blokkering van Céline de Graaf en Leonie Penninga. Maar Jonas deed hier niet voor onder. Aan het eind van deze set bleek Tevoko net iets beter en won met 23-25. In de beslissende vijfde set startte Tevoko te nonchalant en liep Jonas meteen vier punten uit. Tevoko kwam terug tot 11-10 door een lastige service van Connie Joling, maar Jonas, gesteund door het thuispubliek, was gebrand op de overwinning en speelde de laatste punten fanatiek uit en pakte de vijfde set met 15-11. Door deze nederlaag blijft Tevoko op de zesde plaats.

Crosskampioenschap

Rond de Heidvlakweg wordt zondag 24 februari het open Texels crosskampioenschap gehouden.

Het parcours voert geheel over bospaden. De jeugd gaat om 11.00 uur van start in twee leeftijdscategorieën (9 jaar en 10-12 jaar). Er is een ronde uitgezet van 900 meter die de oudste jeugd twee keer loopt. De overige deelnemers starten op 11.30 uur. De jeugd van 13 tot en met 16 jaar loopt een ronde van ruim 2100 meter. De dames lopen deze ronde drie keer, de heren vier keer. Recreanten kunnen kiezen uit een, twee of drie ronden. De inschrijving start om 10.15 uur in Bos en Duin aan de Bakkenweg . Jeugd tot en met 16 jaar betaalt €2,-, senioren €3,- . Na afloop vindt ook de prijsuitreiking van het bos-crossseizoen plaats.