Goed resultaat voor bowlers 

Met een voorsprong van 47 pins is Trijn Stiggelbout zondag bowlingkampioen geworden.

Doordat de Texelse bowlers niet meer op Texel kunnen spelen, doen zij nu mee met bowlingvereniging Den Helder in Hotel Den Helder, waar zondag kampioenschappen werden gespeeld. Er deden acht Texelaars mee aan het kampioenschap, dat in vijf klasse werd gespeeld, drie heren- (B,C en D) en twee damesklassen (C en D).

In de voorronde moesten zes games worden gegooid. Daarbij gingen de twee hoogst geplaatste dames door naar de finale. Daar moesten weer zes games worden gegooid. Femke van Faassen ging de finale in met 40 pins achterstand, maar wist deze te verkleinen tot 11 pins, zodat zij de tweede plaats behaalde. In de C-klasse begon Trijn Stiggelbout met 29 voorsprong aan de finale tegen Jane Thibeau uit Den Helder. Na zes finalegames vergrootte Stiggelbout haar voorsprong naar 47 pins en won daarmee het kampioenschap.

Bij de heren gingen twee B-finalisten naar de finale. Rene Bais en Ronald Hager uit Den Helder. Met een gemiddelde van 185 pins over twaalf games werd Hager kampioen. In de C- klasse gingen drie heren naar de finale, waaronder Remco Wanei en Martien Roeper van Texel. Roeper begon met de riante voorsprong van 81 pins op de als tweede geplaatste Johan Pot en 106 pins op Remco Wanei. Hij gaf deze voorsprong niet meer uit handen en eindigde als eerste. In de D-klasse heren had Dennis Hin een achterstand van 62 pins op Wilfried de Vries en eindigde uiteindelijk als derde.

Waterman Homan

een reuzendoder?

Het zou overdreven zijn Homan de waterman een reuzendoder te noemen, maar feit is dat hij Corjan Luyt, die eerder met een gemiddelde van bijna drie succesvol was tegen Piet Zijm, tijdens de competitieavond van De Doorstoot met een nederlaag van de biljarttafel joeg. Homan deed dat door in 15 beurten 18 caramboles te maken. Toegegeven, dat zijn geen indrukwekkende cijfers, maar Homan is geen Jaspers en 18 uit 15 is duidelijk beter dan de 18 uit 27 die hij op dezelfde donderdag tegen Smit op de tafel legde. Het kan verkeren bij De Doorstoot. Zo had de meestal machteloze Heemskerk nu een reeksje van 13.

Uitslagen:

Zijm-Luyt 0-4, M.Boon-Smit 4-0, J.Boon-Huizing 0-2, Weel-Heemskerk 0-4, Smit-Homan 0-2, M.Boon-Zijm 0-2, Huizing-Heemskerk 2-4, Weel-J.Boon 2-4, Luyt-Homan 0-4, Luyt-Heemskerk 2-0.