Jeugdleden van IVN Texel volgden vorige week een workshop natuurfotografie. (Foto IVN)
Jeugdleden van IVN Texel volgden vorige week een workshop natuurfotografie. (Foto IVN) Foto: Pip Barnard

Skarrelaars van IVN maken winterse foto's

Zeventien leden van de Skarrelaars, de jeugdclub van de Texelse afdeling van het IVN, volgden vorige week een workshop natuurfotografie van de stichting KidzKlix.

Mede dankzij het fraaie weer werd het een groot succes en werden er mooie en originele foto's gemaakt. De opdracht was om de winter in alle facetten te fotograferen. Dat er voldoende sneeuw lag om de sfeer te pakken, was voor de jonge fotografen mooi meegenomen. Het thema werd creatief ingevuld met foto's van paddestoelen, dode konijnen, een roggenei, een oude fuik en winterplanten, maar ook werden heel wat foto's in scene gezet. De resultaten zijn te zien op de webiste van de stichting, die passie voor de natuur wil creëren door middel van fotografie, www.kidzklix.nl.

Vrouwen van Nu

De jaarvergadering van de afdeling De Cocksdorp/Eierland van Vrouwen van Nu werd vorige week in verband met de weersomstandigheden afgelast. De vergadering wordt nu gehouden op donderdag 28 februari om 13.30 uur in het Eierlandsche Huis. Na het officiële gedeelte verzorgt Herman Bakker van Klif ART een lezing over Ad Blok van der Velden.