Zwaneveld en Moree winnen

in achttiende speelronde 

Tiny Zwaneveld en Piet Moree hebben de hoogste score behaald in de achttiende speelronde van Klaverjasclub Den Burg. De hoogste scores vielen onderin het klassement, waardoor er in de top niet veel verschuivingen waren. Tromp en Stark blijven aan het roer.

Zwaneveld en Moree waren tot nu niet erg op dreef en bivakkeren steeds tamelijk onderin het klassement. Deze week ging echter alles naar wens. De basis werd met bijna 2100 punten gelegd in het eerste spel en met drie bovenmodale spelletjes werd de rondewinst veilig gesteld. Zij behaalden 7320 punten en stijgen naar de veertiende plaats. Lieuwe van der Veen en Co Koomen werden tweede en wisten daardoor weer min of meer aansluiting te vinden bij de top. Ondanks de opening van 2100 punten kwamen zij net iets te kort voor de rondewinst en eindigden op 7247 punten. Theo Stoelinga moet het al een tijd doen zonder vaste maat Frans Westenbrugge, maar deze week had dat geen nadelige gevolgen. Zij behaalden de derde plaats met 6762 punten en handhaven zich als zestiende. Peter van Heerwaarden en Huug Snoek kwamen tot 6643 punten en bleven daarmee de aanvoerders van een grote middenmoot. Frans Bos en Corry van der Slikke deden een goede poging eindelijk van de laatste plaats af te komen. Aan de score lag het niet, die was met 6511 punten gewoon goed. Maar ook de concurrenten deden het onderin goed.

Het gemiddelde was met 6218 punten wat beter dan de afgelopen weken. Er werden 25 marsen gespeeld.

Historisch blad

Directeur Paul Post van het Regionaal Archief Alkmaar, wethouder Eric Hercules en voorzitter Elco Vermeulen van de Historische Vereniging Texel ondertekenden donderdag de samenwerkingsovereenkomst waarin geregeld wordt dat de uitgaven van de Historische Vereniging worden gescand en gepubliceerd op de site van het regionaal archief, www.archiefalkmaar.nl.