Op bijeenkomsten voor ouders 

komt van alles aan de orde

 

Iedere zes weken komen ze bij elkaar, een groep 'ouders van pubers'. Er is geen agenda en er worden geen notulen gemaakt, maar tijdens deze bijeenkomsten, waarmee in september is beginnen, worden alle voorkomende onderwerpen besproken.

Iedere keer is ook een 'toolkid' van de stichting Mamma weet alles voorhanden, dat handvatten geeft voor het organiseren van bijeenkomsten, naast informatie en tips voor boeken voor ouders. Omdat de huidige groep al vol is (een groep heeft een optimale grootte van acht tot tien personen), rijst de vraag of meer ouders interesse in een dergelijke netwerkbijeenkomst hebben. Buiten een algemene groep kan gedacht worden aan groepen met ouders van kinderen met ADHD of ASS, kinderen die vaak ziek zijn, gepest worden, alcohol of drugs gebruiken of voor kinderen van gescheiden ouders. Elke nieuwe groep begint met een kennismakingsbijeenkomst, waarop de methodiek van de stichting Mamma weet alles centraal staat. Deze methodiek is niet verplicht maar biedt handvatten die al dan niet gebruikt kunnen worden. Coördinator Saskia van Baal van het Centrum voor Jeugd en Gezing leidt deze eerste bijeenkomst. Zij blijft ook daarna als achterwacht beschikbaar. Aan het eind van de eerst bijeenkomst kiest de groep uit de deelnemers een coördinator die de bijeenkomsten leidt en een overzicht van locatie en data maakt. In overleg wordt bepaald wat de beste tijd en plaats is en of er een kleine vergoeding betaald moet worden aan de gastvrouw. Geïnteresseerden kunnen, met vermelding van naam, leeftijd van de kinderen en eventuele specifieke wensen, contact opnemen via texel@mammaweetalles.nl.

Website CJG

Op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (www.cjgtexel.nl) is een nieuwe rubriek toegevoegd waar ouders tips en ervaringen kunnen delen. Bijdragen kunnen gestuurd worden naar ceelman@texel.nl.