'Kijk of je goed in plan staat'

Let erop dat je eigen situatie goed in het nieuwe concept-bestemmingsplan Buitengebied omschreven staat.

Dat advies geven Ingmar en Mayke Veeger van architectenbureau Louis Uriot en SAB Texel (stedenbouwkundig adviesbureau) in Den Burg. De twee houden zich momenteel bezig met zienswijzen die tot 25 februari kunnen worden ingediend. Volgens de twee is het in ieders belang dat zaken goed beschreven staan. 'De gemeente is er blij mee als fouten er voortijdig uit gaan, als belanghebbende heb je er voordeel bij en voor architecten werkt het ook prettig als er een goed bestemmingsplan ligt.'

Op de website van de gemeente (www.texel.nl) is het plan in te zien. Mensen kunnen op een digitale kaart inzoomen naar hun eigendommen om te zien hoe die zijn ingetekend. Er is een document met de regels van het concept te downloaden en er staat een beeldkwaliteitsplan op de site met daarin voorschriften waaraan moet worden voldaan wanneer er sprake is van uitzonderingen.

De zienswijzen worden gevolgd door reacties van het college en behandeling in de raadscommissie. Daarna kunnen belanghebbenden, indien nodig, beroep aantekenen of een voorlopige voorziening aanvragen.