VVD: Maak zo snel mogelijk 

definitie van zorgbedden 

Het college moet in samenspraak met de toeristische- en zorgsector zo spoedig mogelijk starten met het definiëren van de begrippen 'toeristische zorgplaatsen' en 'vernieuwende projecten'.

Dat stelt de VVD in een motie die woensdag aan de raad wordt voorgelegd. Aanleiding is discussie rond het zorghotel, waarbij afgelopen dinsdag duidelijk werd dat de voorgenomen actualisatie van de nota 'Recreatie en toerisme' niet zoals was afgesproken in het eerste kwartaal het licht zal zien en waarschijnlijk zelfs niet in het tweede kwartaal. Volgens wethouder Hercules ligt er nog veel werk en moet de raad prioriteiten aangeven.

De VVD: 'De tijd dringt, in elk geval voor de 400 bedden die de raad beschikbaar heeft gesteld (100 voor zorgtoerisme en 300 voor vernieuwende projecten). Deze slaapplaatsen moeten uit de slaapstand', stelt de VVD.

De Texelse liberalen vinden het 'niet acceptabel dat plannenmakers zo lang moeten wachten op duidelijkheid over de definitie van toeristische zorgplaatsen en vernieuwende projecten'. 'Het is belangrijk dat vóór het reces van 2013 helder en duidelijk is wanneer en onder welke voorwaarden iemand aanspraak kan maken op deze bedden.' Deze definitie moet wat betreft de VVD daarna worden verwerkt in de nota Recreatie en Toerisme.

De partij pleit er verder voor dat de uitkomst van de definitie zo snel als mogelijk actief worden bekend gemaakt, zodat plannenmakers, de ambtelijke organisatie en anderen weten waar ze aan toe zijn.

Vorige week gaf wethouder Kooiman aan dat het principevoorstel over het verzoek voor het centrum voor leefstijl en voeding niet wordt teruggenomen, maar 'meegenomen naar de collegetafel'. Kooiman sprak over meerdere aanvragen.