SVO wint in matige wedstrijd

In een matige wedstrijd heeft SVO alsnog gewonnen van DEM uit Beverwijk. De inhaalwedstrijd werd met 4-0 afgesloten.

Voor met voetballen kon worden begonnen, moest eerst met man en macht het veld sneeuwvrij worden gemaakt om de lijnen zichtbaar te krijgen. DEM kwam ditmaal wel opdagen, de vorige keer liet het team verstek gaan en kreeg daardoor drie punten in mindering. DEM is een prima voetballende ploeg, voornamelijk bestaande uit 40-plussers, maar bleek ten opzichte van vorig jaar wel kwaliteit te hebben ingeleverd.

SVO begon voortvarend en gaf de eerste twintig minuten veel druk. Er werden kansen gecreëerd en in de tiende minuut was het raak, nadat Kevin Betsema de bal in de loop van Martijn Drijver kon geven. Diens schot belandde tegen de paal, maar Dennis Daalder legde de bal terug op Kevin Betsema die 1-0 kon laten aantekenen. Na twintig minuten kreeg DEM dat een uitgelezen kans, maar doelman Stefan Tijsen wist de gelijkmaker te voorkomen. Het spel ging over en weer tot Dennis Daalder in de 33ste minuut via een voorzet van Wilco Keijzer de voorsprong wist te verdubbelen. Net voor de rust kwam SVO zelfs op 3-0 door alweer Dennis Daalder, na een pass van Dave Witte en een voorzet van Martijn Drijver.

Na de rust zakte de wedstrijd tot een bedenkelijk niveau. DEM kreeg nog wel wat kansen, maar toch was het SVO dat net voor het einde de eerste goed lopende aanval over de rechterkant opzette en Ruud Hof 4-0 zag maken.

Al met al had SVO beter kunnen spelen, zeker in de tweede helft. Maar met een winst van 4-0 op zak kan het team weer voorzichtig naar boven kijken. Maar volgende week zal tegen koploper KFC uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Bridge

De bridgers van brigdeclub Alert uit Oosterend streden zaterdag in het Torenrestaurant bij De Cocksdorp om de snerttrofee.

Er deden achttien bridgers mee, winnaars werden Gea Kieviet en Ingrid Koorn met 63,54 procent. Harry van der Wetering en Corrie van de Heuvel werden tweede met 61,72 procent. De derde plaats werd opgeëist door Lies de Chavonnes en 'good old' Luc Kellner met 58,33 procent. Vermeldenswaard zijn moed en prestatie van Rinus Gurck en Riet Veenendaal. Gurck is cursist bij de beginnerscursus van Frida Timmer-Hoogenbosch, maar behaalde samen met Veenendaal 41,15 procent en eindigde daarmee niet op de laatste plaats.

Zaterdag 23 maart bezoeken de Oosterender bridgers Oudeschild tijdens de jaarlijkse Vis- en Havendrive. Deze drive wordt samen met bridgeclub Groot Slem uit Den Burg georganiseerd.