Biljarten in De Hof. (Foto Jeroen van Hattum)
Biljarten in De Hof. (Foto Jeroen van Hattum) Foto: Jeroen van Hattum

Eerste kampioenen bij biljarten

Marc Prins, Cor Huisman, Harm de Vries en Niels Witte zijn afgelopen weekend in dorpshuis De Hof in verschillende klassen Texels kampioen bandstoten geworden.

Prins werd eerste in de derde klasse, Huisman in de vierde klasse, De Vries in de vijfde en Witte in de zesde klasse.

Witte was oppermachtig met een gemiddelde van 0,595, gevolgd door Sylvia Sessink en Gert-Jan Ippen. De Vries sleepte de overwinning in de wacht door met één punt verschil Job van der Ploeg te verslaan. Hij behaalde zijn vijftien punten in dertien beurten. Cees Kuip werd derde.

In de vierde klasse werd de strijd uitgevochten door de doorgewinterde Cor Elzendoorn, Henk de Ruyter en Cor Huisman. De laatste had de langste adem, gevolgd door Elzendoorn en De Ruyter. Marc Prins was met een gemiddelde van 2,309 oppermachtig in de derde klasse. Gerard Appelman, die tweede werd, wist als enige winstpunten van Prins af te nemen. Ries Balk eindigde als derde.

Prins en De Vries kwalificeerden zich daarna voor de finale om de Jan Zoeteliefbokaal voor de beste bandstoter van Texel. Tot en met zondag 17 februari wordt er elke dag gebiljart (libre en driebanden) in De Hof in De Koog. Op zondag worden de finales om alle trofeeën gespeeld.