De junioren gaan van start voor de laatste boscross van het seizoen (Foto Martin Baptist)
De junioren gaan van start voor de laatste boscross van het seizoen (Foto Martin Baptist) Foto: Pip Barnard

 

Crossseizoen in stijl afgesloten 

Door sneeuw en bagger werd de laatste Bos en Duinloop van AV Texel een echte cross. De beenspieren van de lopers werden extra belast en dat deed menig atleet besluiten een ronde eerder te stoppen.

Bij de jeugd over 1000 meter was het vooraf al bijna een gelopen race. Mart Kikkert won in 3.53 minuten, op gepaste afstand ging Dorus Overmaat als tweede over de streep, Hij eindigde in 3.55 min. De topdrie werd compleet gemaakt door Tijn Zeeman, die één seconde onder de 4 minuten bleef. Bij de meisje was de vorig week afwezige Jasmijn Baptist weer het snelst, zij eindigde in 4.14 min. Tweede meisje was Berber van der Duim (5.06), derde Britt Brandenburg (5.33).

De 1700 meter werd gewonnen door Rik Bijpost in 6.08 minuten en bij de 2935 meter drukte Mathijs Duin in 11.42 minuten zijn borst het eerst over de streep.

Duco van der Kuijl was het snelst op de 5870 meter (24.36), bij de vrouwen won Lisa Hochstenbach in 30.04. Coen Schoonheden zegevierde na drie ronden over het zware parcours (8805 meter) in 35.19 minuten.

De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl, de prijsuitreiking vindt plaats na het open Texels crosskampioenschap, dat op 24 februari wordt gehouden.