B&B Isola Bella mag toch verder 

Bed & Breakfast Isola Bella aan de Rozendijk kan voorlopig verder. De stolp wordt opnieuw bouwkundig gesplitst in twee eenheden. Elke deel krijgt zes slaapplaatsen en afficheert zichzelf commercieel apart, zodat niet het beeld van één grote recreatievoorziening ontstaat.

Dit zijn gemeente en familie Prins-Hottentot maandag overeengekomen. De afspraken zijn bekrachtigd in een vaststellingsovereenkomst. Ze gelden tijdelijk, tot het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied in werking treedt. Naar verwachting is dit komende zomer.

De afspraken tussen Isola Bella en de gemeente vloeien voort uit de bemiddeling door bestuursrechter M. Zijp in Alkmaar. In een door Isola Bella aangespannen zaak bracht zij de beide partijen terug aan de onderhandelingstafel om daar tijdelijke afspraken te maken. 'Als ik uitspraak doe, is er altijd een verliezer. Bij een compromis wint u allebei een beetje.'

Isola Bella wilde bij de rechter via een voorlopige voorziening een serie opgelegde dwangsommen van tafel krijgen. Die boetes vloeiden voort uit een handhavingbesluit van vorig jaar, dat Isola Bella verbiedt langer B&B-accommodatie te zijn. Door de overeenkomst is de ergste kou uit de lucht.