Er werden op meerdere plekken schapen opgehaald.
Er werden op meerdere plekken schapen opgehaald. Foto: Gerard Timmerman

Opnieuw schapen afgevoerd

Op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVA, voorheen AID) zijn deze week opnieuw dieren opgehaald. Donderdagmorgen werden op verschillende locaties schapen uit het land gehaald en afgevoerd.

Bij de actie van donderdagmorgen was onder meer de dierenpolitie betrokken. Op verschillende plekken werden schapen bijeengedreven. Te zien was hoe medewerkers aan de hand van de nummers dieren uit de kudde selecteerden, waarna deze in de trailer gingen. De medewerkers, mannen en vrouwen in lichtblauwe pakken, worden een bekende verschijning op het eiland, ruim een week eerder werden op last van de NVA 33 paarden afgevoerd van een bedrijf nabij Den Burg.

Hoeveel schapen donderdag zijn meegenomen was gistermorgen niet bekend. De actie verliep rustig, de boer was er een avond eerder over ingelicht en was niet ter plaatse. Een agent van de dierenpolitie wilde wel kwijt het triest te vinden, maar verwees voor verder commentaar naar de persvoorlichting van de politie. Dat bericht was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet beschikbaar.

Henk Bezemer volgt

Ronald Bleeker op

Henk Bezemer wordt is met ingang van 1 maart 2013 de nieuwe directievoorzitter bij Rabobank Noord-Holland Noord. Hij volgt Ronald Bleeker op, die 13 februari afscheid neemt.

Bezemer, 56 jaar, heeft een lange Rabocarrière achter de rug bij verschillende lokale banken. Hij was onder andere werkzaam bij de Rabobanken Alblasserwaard Noord en Oost, Oosterschelde en Noordoost-Veluwe als directievoorzitter. Daarnaast heeft hij als consultant gewerkt in Zambia voor de Rabobank Foundation en Rabobank Development.

Na ruim 8,5 jaar bij Rabobank Noord-Holland Noord, gaat Ronald Bleeker zijn carrière voortzetten bij Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland. De afscheidsrecepties is op woensdag 13 februari tussen 16.30-18.00 uur in De Lindeboom in Den Burg en donderdag 14 februari tussen 16.00-17.30 uur op kantoor Kooypunt in Den Helder. Henk Bezemer is aanwezig om alvast met de aanwezigen kennis te maken.