Plan fietsverbod De Ruyterstraat krijgt weinig steun in Oudeschild 

Bewoners van de De Ruyterstraat in Oudeschild zitten niet te wachten op een fietsverbod in hun straat.

Dat werd woensdagavond wel duidelijk tijdens een door circa negentig mensen bezochte bijeenkomst in dorpshuis 't Skiltje. Muriƫlle Bergman en Annemarie Swart hebben de gemeente gevraagd een fietsverbod in te stellen om de veiligheid te verhogen. Hun huizen hebben geen tuin, waardoor de families vaak voor de huizen op straat zitten en de kinderen op straat spelen.

De overleggroep verkeerszaken, die het college een advies moet geven over het verzoek, wilde graag de mening van andere bewoners van de straat horen en die kregen ze woensdagavond. De boodschap luidde in het kort dat een fietsverbod in de De Ruyterstraat niet wordt gepruimd. Een idee om solexrijders en brommers te bannen, kreeg wel bijval.

Bergman wees erop dat 42 adressen in de straat een petitie hebben getekend, maar daar werden meteen kanttekeningen bij geplaatst. Volgens anderen in de zaal dachten verschillende mensen dat ze tekenden tegen solexrijders en brommers en merkten ze pas later dat een fietsverbod werd bedoeld.

Een aantal vrouwen dat al decennialang in de De Ruyterstraat woont, stelde dat hun kinderen nooit last van fietsers hebben gehad. Bergman merkte op dat elektrische fietsen er bijgekomen zijn en dat die hard rijden. Voorgesteld werd dat de familes niet meer op straat, maar verderop op het grasveld gaan zitten om problemen te voorkomen.

Applaus klonk er voor de opmerking dat het nieuwe fietspad langs de Redoute tot de haven zou moeten worden doorgetrokken. Ook werd geopperd dat de gemeente nog eens een enquete houdt om de mening van de straat te horen. De overleggroep verkeerszaken neemt het mee in een advies voor het college.